Hur påverkas Demerx uteduschar av legionella?

Ändrad den Thu, 06 Jul 2023 vid 09:48 AM

Om uteduschen inte används regelbundet rekommenderar vi att du tömmer behållaren med jämna mellanrum för att minimera tillväxten av bakterier såsom legionella. Hur ofta tanken bör tömmas beror på olika faktorer.

Vattnets temperatur är en viktig faktor när det gäller tillväxten av legionella. Om vattnet i tanken når 60 grader dör legionellabakterierna på cirka 10 minuter. Vid 50 grader tar det ett par timmar för bakterierna att dö. En temperatur på 20-45 grader är gynnsam för legionellabakterier. En annan faktor är vattnets källa, där kommunalt vatten är att föredra, särskilt om det är klorerat. Att tömma uteduschens tank varannan till var tredje dag är ett riktmärke. Se den medföljande manualen om hur du tömmer uteduschen (manualen kan även laddas ner på Demerx hemsida).

Återvinn gärna spillvattnet om det är möjligt, tex genom bevattning.